
مصرف توتفرنگی از سرطان معده جلوگیری می کند+خطرات و احتیاط در مصرف بیش از حد توت فرنگی
مطالعات نشان داده توتفرنگی با داشتن ماده شیمیایی گیاهی به نام اسید پی- کوماریک (P-Coumaric acid) از تشکیل مواد سرطانزای نیتروزآمین در معده جلوگیری میکند و خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش میدهد.
توتها شامل توتفرنگی، شاتوت، توت سیاه، توت سفید و تمشک است که حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی، ویتامین C و پتاسیم هستند.
سرپرست آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور گفت: روز اظهار داشت: توتفرنگی میوهای اشتهاآور و ملین است و ویتامین C فراوان آن در پیشگیری از خونریزی لثهها و بیماری اسکوربوت (بیماری ناشی از کمبود ویتامین C) مؤثر است.
وی تاکید کرد: مصرف زیاد توتفرنگی در افراد حساس، سبب ایجاد علائم حساسیت (کهیر، خارش و اگزما) میشود.
مینا کاویانی به خواص توتها اشاره کرد و افزود: توتها با داشتن مقدار زیادی آنتوسیانیدین (رنگدانه گیاهی)، نقش مؤثری در پیشگیری از ابتلاء به واریس و تخریب دیواره سرخرگها و مویرگها ایفا میکنند که به نظر میرسد فلاونوئید موجود در توتها مانع از تخریب پروتئین کلاژن که مسئول ساختار دیواره عروق خونی است، میشود.
وی افزود: مطالعات نشان داده، مصرف چندین هفته روغن دانه نوعی توت، به دلیل داشتن اسیدهای چرب ضروری گامالینولنیک اسید (GLA) و آلفا لینولنیک اسید (ALA) به درمان آرتریت روماتوئید (التهاب مفاصل) کمک میکند.
سرپرست آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور افزود: توتها از جمله میوههای کم کالری هستند که میتوانند در رژیم غذایی کنترل وزن توصیه شوند، توتها با افزایش تدریجی قند خون مانع از ترشح زیاد انسولین شده و به احساس سیری کمک میکنند.
وی گفت: توتها با داشتن مقدار زیادی فیبر به افزایش حجم مدفوع و تسریع در دفع کمک میکنند که این امر موجب کاهش خطر ابتلاء به سرطان کولون میشود.
خواص توت فرنگی چیست و چه فایده درمانی دارد؟
سکته مغزی و توت فرنگی – آنتی اکسیدان های موجود در توت فرنگی و همچنین پتاسیم بالای درون توت فرنگی باعث کاهش خطر لخته های خون خطرناک در مغز که باعث سکته مغزی می شوند، کمک می نمایند.
سرطان و توت فرنگی – همانطور که در بالا گفته شد، توت فرنگی حاوی آنتی اکسیدان هایی بوده که در برابر رادیکال های آزاد عمل کرده، رشد سلول های سرطانی را مهار کرده و باعث کاهش التهاب بدن می شود.
فشارخون و توت فرنگی – بدلیل پتاسیم بالا در توت فرنگی، این میوه پرطرفدار برای افرادی که دچار فشارخون بالا هستند، توصیه می شود. پتاسیم به خنثی کردن اثر سدیم در بدن کمک می نماید. مصرف کم پتاسیم همانقدر برای فشارخون بالا بداست که مصرف بالای سدیم برای فشارخون بالا بد می باشد.
یبوست و توت فرنگی – مصرف خوراکی هایی که پر از فیبر و آب هستند به کاهش یبوست و اجابت مزاج راحت کمک می نمایند.
دیابت و توت فرنگی – توت فرنگی قندی پایین و میزان فیبری بالا داشته و هردو این فاکتور ها به حفظ تعادل قندخون کمک می نماید. توت فرنگی یکی از خوراکی های مناسب برای افراد دیابتی می باشد. تحقیقات نشان می دهد که خوردن 37 توت فرنگی در روز می تواند بطرز چشم گیری عوارض دیابت همچون نارسایی کلیه و نوروپاتی محیطی را کاهش دهد.
بارداری و توت فرنگی – دریافت میزان کافی اسید فولیک در دوران بارداری لازم می باشد و توت فرنگی حاوی مقادیر مناسبی فولیک اسید است.
افسردگی و توت فرنگی – فولیک اسید موجود در توت فرنگی برای افسردگی می تواند مفید باشد.
حافظه کوتاه مدت و توت فرنگی – مواد موجود در توت فرنگی نشان داده اند که می توانند باعث بهبود حافظه کوتاه مدت شوند.
خطرات و احتیاط ها در مصرف توت فرنگی
توت فرنگی یکی از میوه هایی است که مقادیر زیادی سم و آفت کش برروی آن استفاده می شود. برای اطمینان از سالم بودن میوه ای که میخورید از انواع ارگانیک آن استفاده نمایید. اگر قادر به خرید محصولات ارگانیک نیستید، مصرف توت فرنگی را ترک نکنید چراکه هنوز هم خاصیتی بسیار بیشتر از خطراتش در پی دارد.
بتابلاکر ها، داروهایی هستند که برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی عموما تجویز شده و باعث بالا رفتن سطح پتاسیم خون می شوند. میوه ها و خوراکی های حاوی پتاسیم زیاد میبایست به اندازه و مناسب مصرف شوند. مصرف مقادیر بالای پتاسیم می تواند برای افرادیکه کلیه شان بخوبی عمل نمی کند، مضر باشد.